Coreea de Nord a trimis sportivi la o competiţie de taekwondo în Kazahstan, potrivit fotografiilor organizatorilor, aceasta fiind prima delegaţie din această țară care călătoreşte în străinătate de când graniţele sale au fost închise în 2020 din cauza pandemiei Covid-19, relatează AFP.

Sportivi din Coreea de NordFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Sportivi din Coreea de Nord, prezenți la o competiție de taekwondo în Kazahstan

Ţara este încă supusă unor restricţii drastice împotriva coronavirusului, dar semnele se înmulţesc în favoarea unei redeschideri treptate a frontierelor, potrivit experţilor.

Cel puţin cinci sportivi nord-coreeni, purtând uniforme albe cu drapelul cu stele roşii şi albastre al ţării în faţă, au fost prezenţi la competiţia Federaţiei Internaţionale de Taekwondo de la Astana, potrivit unei fotografii distribuite pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Agenţiile de ştiri Yonhap şi Kyodo au raportat anterior că un grup de persoane despre care se crede că sunt sportivi nord-coreeni au trecut miercuri graniţa terestră dintre această ţară şi China, înainte de a călători la Beijing şi de a zbura spre Kazahstan.

Un oficial al Ministerului Unificării de la Seul a declarat vineri pentru AFP că rapoartele privind participarea nord-coreeană la evenimentul de taekwondo „sunt în general considerate a fi adevărate”, adăugând că monitorizează situaţia.

Niciun sportiv reprezentând Coreea de Nord nu a mai fost văzut concurând în străinătate de la începutul pandemiei.

La începutul acestui an, Phenianul s-a înscris pentru a-şi trimite sportivii la o competiţie de haltere în Cuba, dar în cele din urmă niciunul dintre ei nu a participat.

Beijingul a confirmat în iulie că Coreea de Nord s-a înscris la Jocurile Asiatice din acest an, care vor avea loc în oraşul chinez Hangzhou în septembrie, scrie News.ro.