Echipa națională de rugby a României a suferit o nouă înfrângere înaintea participării la Campionatul Mondial 2023, 56-6 (25-6) în deplasarea din Georgia.

Echipa nationala de rugby a RomanieiFoto: Inquam Photos / Cosmin Enache

România, învinsă de Georgia înaintea CM de rugby

Meciul, disputat pe Stadionul Mikheil Meskhi, a început cu un moment de reculegere în memoria marelui Alexandru Penciu, cel mai mare fundaş român al tuturor timpurilor care a încetat astăzi din viaţă, scrie News.ro.

România a început în forţă meciul, atacând din primul minut şi determinându-i pe georgieni să greşească, astfel că Ionel Melinte deschide scorul, 3-0, în minutul 2, dintr-o lovitură de pedeapsă. Georgia revine în forţă profitând de o nesincronizare între Stejari, pasa dintre Fonovai şi Lama fiind interceptată de Gela Aprasidze care culcă balonul în terenul de ţintă. Matkava transformă, 7-3.

Stejarii continuă momentele bune şi mută jocul în 22-ul georgian, construiesc atac după atac, forţând marcarea eseului, însă Lelos se apără foarte bine, reuşind să recupereze balonul. Este rândul Georgiei să iasă la atac, să pună presiune, iar Matkava transformă o nouă penalitate pentru a mări avantajul, 10-3. Gela Aprasidze pune din nou trei puncte transformând de la peste 50 de metri distanţă de buturi o lovitură de pedeapsă, la jumătatea primei reprize, Georgia instalându-se la conducere cu 13-3. România rămâne în joc, construieşte din nou atac după atac, efortul Stejarilor fiind răsplătit cu o penalitate, transformată de Melinte, 13-6.

Înainte de intrarea la vestiare, Georgia mai marchează de două ori, prima dată profitând iarăşi de greşelile în apărare ale Stejarilor, Aprasidze recuperează bine balonul, pasează lui Matkava care îl deschide foarte bine pe Sharikadze, acesta marcând eseul. Matkava transformă, 20-6. Cea de-a doua încercare vine dintr-un mol de margine, acţiunea acestuia fiind concretizată de talonerul Chkoidze. Matkava ratează, 25-6, scorul pauzei.

Repriza a doua a fost dominată în totalitate de georgieni care au marcat încă cinci eseuri. Lelos au început în forţă, punctând chiar la prima acţiune, autorul acţiunii fiind Matkava care a făcut un schimb de direcţie, a trecut de placajele a doi jucători, după care l-a deschis pe Mikheil Gachechiladze care plonjează în terenul de ţintă. Acelaşi Matkava transformă, 32-6.

Două minute mai târziu, Modebatze face o cursă spectaculoasă, pasează din cădere, balonul ajungând la Tapladze care marchează din nou, Matkava transformă, 39-6. Lelos continuă ofensiva şi marchează un nou eseu, prin Matkava, 44-6. În ultimele 10 minute, georgienii măresc ecartul cu încă două încercări, doar una transformată, una marcată de Mirian Modebadze, respectiv de Vasil Lobzhanidze.

În urmă cu o săptămână, „Stejarii” pierduseră și partida amicală cu SUA, scor 31-17 (19-0).

Programul României în Grupa B a CM de Rugby

România - Irlanda / 9 septembrie, Bordeaux

România - Africa de Sud / 17 septembrie, Bordeaux

România - Scoția / 30 septembrie, Lille

România - Tonga / 8 octombrie, Lille.