David Popovici (18 ani) a avut evoluții sub așteptări la Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka, Japonia, în condițiile în care era marele favorit al probelor de 100 și 200 de metri liber. Joi, David Popovici s-a clasat pe locul 6 în finala probei de 100 m liber, în care deţinea titlul mondial şi recordul mondial.

David PopoviciFoto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

Marți, în finala de la 200 m liber, David Popovici s-a clasat pe locul 4. În concluzie, românul a pierdut la Fukuoka ambele titluri mondiale cucerite cu un an înainte la Budapesta (100 şi 200 m liber). El deţine recordul mondial la 100 m liber cu 46sec86/100, timp stabilit cu un an în urmă la CE de la Roma.

După cursa de 100 de metri liber, presa internațională a remarcat că David Popovici a fost “departe de standardele sale” la Campionatul Mondial din Japonia, dar rămâne unul dintre favoriți pentru medalie la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Raul Arellano, un expert în natație din Spania, a venit cu o explicație interesantă după rezultatele obținute de către David Popovici la Campionatul Mondial 2023.

Citește mai mult pe Digisport.ro