România și-a aflat joi adversarele din grupa Campionatului Mondial de handbal feminin din acest an Tricolorele vor evolua în Grupa E, iar la finalul competiției se vor decide echipele calificate la turneele preolimpice.

Echipa nationala de handbal feminin a RomanieiFoto: Petr Stojanovski / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Echipa națională de handbal feminin, în grupă cu Danemarca, Serbia și Chile la CM 2023

Federația Internațională de Handbal a efectuat joi tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial 2023, care se va desfășura în Danemarca, Norvegia și Suedia.

România va face parte din Grupa E, alături de gazda Danemarca, Serbia și Chile.

„Este o grupă dificilă, evident, cu doua echipe puternice din Europa. Întâlnim vicecampioana europeană, Danemarca, dar şi Serbia, cu jucătoare valoroase, multe dintre ele evoluând chiar în Liga Florilor-MOL.

Chile e o echipă din America de Sud, aflată în creştere, dar vom fi clar favoriţi. E important să mergem cu puncte în grupele principale. Ştim că mulţi romani trăiesc în Danemarca şi îi aşteptăm să ne susţină la aceste meciuri foarte importante, aşa cum o fac mereu când jucăm în deplasare.

Am încredere în potenţialul echipei naţionale şi vom aborda fiecare meci cu dorinţa clară de calificare la turneul preolimpic”, a spus selecţionerul României, Florentin Pera, potrivit FR Handbal, conform News.ro.

Primele 3 clasate în grupă merg mai departe în Main Round.

Cea de-a 26-a ediţie va avea loc în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie şi va fi găzduită pentru prima oară de trei ţări: Danemarca, Norvegia şi Suedia.