David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur la concursul de natație Sette Colli Trophy de la Roma. Acesta a reușit să se impună și în finala probei de 200 de metri liber.

David PopoviciFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

>>> Ce a făcut David Popovici cu medalia de aur cucerită la Sette Colli Trophy

David Popovici, două medalii de aur în două zile la Sette Colli Trophy

David Popovici a cucerit o nouă medalie de aur la concursul de natație Sette Colli Trophy de la Roma.

După ce a cucerit sâmbătă aurul la proba de 100 de metri liber, sportivul legitimat la CS Dinamo București a fost pe val și duminică și a încheiat pe primul loc și cursa la 200 de metri liber.

Calificat cu al patrulea timp în finala probei de 200 de metri, David Popovici a controlat cursa și a încheiat-o în 1:45,49 minute, fiind urmat de britanicul Thomas Dean (1:46,86 minute). Podiumul a fost completat de italianul Stefano Di Cola, care a scos 1:49,90 minute.

Așadar, concursul Sette Colli Trophy de la Roma a fost repetiția perfectă pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Acestea sunt programate între 23 și 30 iulie.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.