​David Popovici s-a calificat sâmbătă în finala probei de 100 metri liber din cadrul concursului de natație Sette Colli Trophy, de la Roma.

David PopoviciFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Campion mondial și european en-titre, David a oprit cronometrul la 48.35 secunde. El a înotat pe culoarul patru, cel al favoritului.

În seria sa, Popovici a fost urmat de Breno Correia (48.95 secunde) și Lorenzo Zazzeri (48.95 secunde).

La total, David a obținut cel mai bun timp din toate seriile: a fost urmat de britanicul Matthew Richards (48.36 secunde).

De asemenea, Andrei Anghel a înotat și el foarte bine în seriile de la 50 m spate și s-a calificat în finala de diseară cu al doilea timp. Elevul lui Marius Grigore a încheiat seria sa cu timpul de 25.22 secunde, cu doar 00.20 secunde mai puțin decât italianul Thomas Ceccon. Andrei va concura în finală de la ora 19:20, ora României, informează Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

De știut:

  • Finala probei de 100 metri liber de la Sette Colli Trophy va avea loc sâmbătă, de la ora 20:11. Întrecerea pentru medalii poate fi urmărită în direct pe TVR Info.
  • Competiția din Italia reprezintă pentru David un concurs-test, o verificare înainte de Campionatele Mondiale de la Fukuoka, acestea urmând să se desfășoare între 23 și 30 iulie.
  • 768 de sportivi, din 29 de țări, de pe cinci continente, concurează timp de trei zile în elegantul Stadio del Nuoto, de la Foro Italico, din Roma.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.