Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a fost numită la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Sport, instituție care va înlocui Ministerul Sportului, condus de Eduard Novak până la rocada guvernamentală, când a fost desființat.

Elisabeta LipaFoto: Inquam Photos / George Călin

Lipă va fi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Decizia premierului Nicolae Ciucă a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

Elisabeta Lipă conduce din 2009 Federația Română de Canotaj. Ea a fost ministru al Tineretului și Sportului în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017, în Guvernul Cioloș. În anul 2000, Elisabeta Lipă a fost declarată de către Federația internațională de specialitate drept cea mai bună canotoare a secolului XX și i-a fost conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de comandor.

Agenţia Naţională pentru Sport va înlocui Ministerul Sportului, care a fost desființat odată cu rocada guvernamentală, când conducerea Executivului a fost preluată de Marcel Ciolacu.

Nou înființata agenție, în subordinea Guvernului, se află sub coordonarea prim-ministrului, fiind finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin reorganizarea prin transformare a Ministerului Sportului, care se desființează.

Agenția Națională pentru Sport preia de la Ministerul Sportului toate activitățile, posturile, personalul și patrimoniul și este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinți cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi prin decizie a prim-ministrului.