​Superstarul LeBron James a pus sub semnul întrebării viitorul său ca jucător în NBA, după ce Los Angeles Lakers a fost învinsă cu 4-0 de Denver Nuggets în finala Conferinţei de Vest, informează AFP.

LeBron JamesFoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

LeBron James se gândește la retragerea din baschet

La finalul meciului de luni seară cu Denver Nuggets (111-113), un repoter ESPN a afirmat (după o discuție cu LeBron) că baschetbalistul în vârstă de 38 de ani ia în calcul retragerea din baschet.

Cu câteva minute mai devreme, James a fost criptic la conferinţa de presă de la finalul meciului, atunci când a răspuns la întrebarea despre cum vede sezonul următor.

„Vom vedea ce se întâmplă.... Nu ştiu, nu ştiu. Am multe la care să mă gândesc, ca să fiu sincer. Personal, în ceea ce priveşte baschetul, am multe lucruri la care să mă gândesc” - LeBron James.

Marea vedetă a californienilor a dat totul pe parchet în meciul de luni, pentru a-şi menţine echipa în cursă şi a reuşit să înscrie în total 40 de de puncte, 31 dintre ele în prima repriză, un nou record personal, scrie Agerpres.

James s-a declarat mulţumit de evoluţia sa din play-off, după ce a stat mult timp în afara terenului în sezonul regulat, din cauza problemelor medicale.

„Cred că a mers bine, deşi nu-mi place să spun că a fost un an de succes, pentru că nu joc pentru altceva decât să câştig titluri în această etapă a carierei mele.

Nu mă mulţumesc doar să particip la o finală de conferinţă. Am făcut-o, des. Şi nu este distractiv pentru mine să nu pot participa la o finală de campionat” - LeBron James.

LeBron James mai are doi ani de contract cu franciza din Los Angeles, ultimul dintre sezoane fiind opţional. Dar el şi-a afirmat mereu dorinţa de a rămâne baschetbalist cel puţin până la 40 de ani, pentru a juca alături sau împotriva fiului său cel mare, Bronny.

Acesta va începe primul său sezon universitar la Universitatea din Carolina de Sud şi va avea vârsta legală pentru a putea fi recrutat eventual de o echipă din NBA în sezonul 2024-2025.