David Popovici, 18 ani - campion mondial și european la natație, susține începând de marți, la Vălenii de Munte, examenul de Bacalaureat pentru sportivii olimpici.

David PopoviciFoto: Gregorio Borgia / AP / Profimedia

>> O medalie de aur cucerită de David Popovici la Mondiale a fost topită

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat este organizată anual, iar la aceasta se pot înscrie numai absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale sau care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de Bacalaureat – 2023, sesiunea iunie-iulie.

Probele de examen au loc în Prahova, la Vălenii de Munte, în următoarele două săptămâni, transmite News.ro.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.