Ciclistul belgian Remco Evenepoel, favorit al Turului Italiei, s-a retras din cursă după ce a fost depistat pozitiv la Covid-19, a anunţat echipa sa Soudal-Quick Step.

Remco EvenepoelFoto: Luca Bettini / AFP / Profimedia

Remco Evenepoel, liderul Turului Italiei, nevoit să se retragă din cauza unui test pozitiv la Covid-19

„Îmi pare foarte rău că trebuie să părăsesc cursa. Ca parte a protocolului echipei, am făcut un test de rutină care, din păcate, s-a dovedit a fi pozitiv”, a declarat campionul mondial, care tocmai preluase tricoul roz de lider după ce a câştigat etapa a 9-a, scrie lefigaro.fr, conform News.ro.

„Experienţa mea aici a fost cu adevărat specială şi abia aşteptam ultimele două săptămâni. Le mulţumesc echipei de antrenori şi cicliştilor care au făcut atâtea sacrificii pentru a pregăti acest Giro.

Îi voi încuraja în cele două săptămâni rămase”, a adăugat sportivul în vârstă de 23 de ani, care urmează să se întoarcă luni în Belgia cu maşina, potrivit echipei sale.

Remco Evenepoel, care renunţase deja la precedenta sa participare la Giro în 2021, era marele favorit al acestei ediţii 106, alături de slovenul Primoz Roglic.

Retragerea sa forţată intervine după ce tocmai câştigase a doua etapă a Giro d'Italia, la Cesena, cu o secundă în faţa lui Geraint Thomas şi cu două în faţa celuilalt britanic al echipei Ineos, Tao Geoghegan Hart.

În clasamentul general, el avea 45 de secunde în faţa lui Thomas şi 47 în faţa lui Roglic înainte de ziua de odihnă de luni.

El este al cincilea ciclist care părăseşte această 106-a ediţie a Giro din cauza unui test pozitiv pentru Covid-19, după francezul Clement Russo (Arkea-Samsic) şi italienii Nicola Conci (Alpecin), Giovanni Aleotti (Bora) şi Filippo Ganna (Ineos).