​Federaţia Internaţională de Gimnastică şi-a amânat decizia cu privire la reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale, informează AFP.

Viktoria ListunovaFoto: Yegor Aleyev / TASS / Profimedia

Forul va lua o decizie în luna iulie, potrivit președintelui federației ruse de gimnastică.

„Federaţia Internaţională de Gimnastică nu se poate pune de acord în acest stadiu asupra criteriilor de neutralitate a sportivilor, astfel că s-a decis amânarea discuţiei privind problema admiterii (ruşilor şi bieloruşilor) până la următoarea reuniune a comitetului executiv din iulie”, a declarat Vasili Titov pentru agenţia de presă rusă TASS.

Gimnaştii ruşi şi belaruşi sunt în prezent excluşi din competiţiile internaţionale ca parte a sancţiunilor sportive impuse după ce Moscova a lansat ofensiva împotriva Ucrainei, susţinută din punct de vedere logistic de Minsk.

Problema reintegrării lor ar urma să se afle pe ordinea de zi a reuniunii Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, de la finalul săptămânii, din Turcia.

Luna trecută, preşedintele federaţiei, japonezul Morinari Watanabe, s-a declarat în favoarea revenirii sportivilor ruşi şi bieloruşi care nu sunt implicaţi în conflictul din Ucraina.

În viitorul imediat, amânarea deciziei anunţate de Titov ar putea periclita efectiv orice speranţă de calificare a sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris, deoarece aceştia nu vor putea participa la turneele importante de calificare în aşteptarea unei decizii, scrie News.ro.