Dinamo București anunță pe pagina oficială de Facebook primul transfer pentru sezonul viitor, campioana României la handbal masculin aducându-l pe Miklos Rosta (24 de ani), de la Pick Szeged.

Miklos RostaFoto: Johan NILSSON / AFP / Profimedia

>> Handbal (m): Dinamo, al 7-lea titlu consecutiv de campioană în Liga Zimbrilor

Miklos Rosta, de la Pick Szeged la Dinamo București

Internaționalul maghiar Miklos Rosta (24 de ani) va fi jucătorul echipei Dinamo București până în 2026. Rosta evoluează pe postul de pivot și a jucat în ultimele patru sezoane în EHF Champions League cu Pick Szeged (42 de goluri în sezonul 2022-2023), transmite sursa citată.

„Sunt bucuros că îmi pot continua cariera la Dinamo București, un club care înregistrează, an de an, tot mai multe succese în Liga Campionilor. Știu că Dinamo mai este renumită și pentru suporterii săi și sper să le intru repede la inimi. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Xavi Pascual și voi da totul pentru ca echipa să-și atingă obiectivele” - Miklos Rosta, pentru pagina oficială de Facebook a celor de la Dinamo București.

Născut pe 14 februarie 1999, Miklos Rosta (2,03 m / 115 kg) a debutat în handbalul mare la numai 16 ani, când a fost inclus în lotul echipei Grundfos Tatabanya.

După patru ani la Tatabanya, s-a transferat la Pick Szeged, cu care a câștigat două titluri de campion național (2021 și 2022), fiind aproape de al treilea, în acest sezon.

Jucător complet, Rosta a marcat 31 de goluri pentru naționala Ungariei la Campionatul Mondial 2023 (Polonia și Suedia), fiind nu doar un excelent pivot, ci și un bun executant al aruncărilor de la 7 metri, mai precizează sursa citată.