Mark Selby este primul jucător din istorie care reușește un break maxim în finala Campionatului Mondial de Snooker de la Crucible (de 147 de puncte). Englezul este condus cu 9-8 înainte de ultimele două sesiuni ale finalei cu Luca Brecel.

Mark SelbyFoto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Mark Selby, primul jucător din istorie care realizează un break maxim în finala de la Crucible

Selby este condus cu 9-8, dar duminică a reușit o peformanță unică: a bifat primul break maxim (de 147 de puncte) într-o finală de Campionat Mondial.

A fost al 189-lea break maxim televizat din istoria snookerului. Selby a devenit acum al zecelea jucător care realizează un break maxim la Crucible, după cum informează Eurosport.

Selby va împărți bonusul de 55.000 de lire sterline (cel dat pentru breakul maxim) cu Kyren Wilson (a produs breakul de 147 în primul tur de la Crucible).

Ultimele două sesiuni ale finalei de la Crucible vor avea loc luni, 1 mai, de la orele 15:00, respectiv 21:00. Competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.

Cum se joacă în finala Campionatul Mondial de Snooker

În marea finală câștigătorul va fi stabilit după „cel mai bun din 35 de frame-uri”.

Prima sesiune a finalei a avut 8 frame-uri. A doua sesiune a fost compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

Cum sunt împărțiti banii la CM Snooker 2023

Câștigător: £500,000

Finalist: £200,000

Aici poți citi o amplă prezentare a Campionatului Mondial de Snooker.