Federația Internațională de Canoe (ICF) a anunțat că sportivii ruși și belaruși care nu susțin „acțiunile statului lor în Ucraina” vor putea reveni la evenimente ca neutri.

Jocurile OlimpiceFoto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Federația Internațională de Canoe va permite rușilor și belarușilor să concureze

Comitetul Olimpic Internațional a sancționat Rusia și Belarusul, după ce Ucraina a fost invadată în februarie 2022, dar luna trecută a recomandat ca sportivilor să li se permită să revină în competițiile internaționale ca neutri, scrie Reuters.

Până în prezent, tenisul de masă, pentatlonul, scrima, judo și taekwondo se numără printre sporturile olimpice care au readmis sportivi din cele două țări.

„Va fi înființat un grup independent pentru a analiza toate cererile de la sportivii ruși și belaruși care doresc să concureze ca neutri”, a anunțat ICF într-un comunicat.

„Consiliul ICF va menține interdicția pentru toți oficialii ruși și belaruși de la canoe. Aceștia nu vor putea participa la evenimente”, susține forul sportiv.

Federația Ucraineană de Canotaj a declarată joi că s-a întâlnit în ultimele săptămâni cu conducătorii ICF și a discutat despre permiterea sportivilor ruși și belaruși să concureze, pe care o consideră inadmisibilă.

>>> Sportivii din Rusia nu sunt de acord cu condițiile impuse de CIO pentru reintegrarea în competiții