Simona Halep s-a plâns de întârzieri în procesul de dopaj care o ține departe de terenul de tenis, iar ITF a reacționat vineri explicând cine se ocupă de fapt de cazul fostei lidere WTA.

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

ITF spune că ITIA se ocupă de cazul de dopaj al Simonei Halep

„ITF nu are nicio implicare în desfăşurarea acestui caz, deoarece Programul Antidoping în Tenis este condus şi aplicat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF şi al turneelor de Grand Slam", se arată în comunicatul Federației Internaționale de Tenis.

ITIA spune că procesul Simonei Halep se află în desfășurare

Potrivit Reuters, ITIA a precizat că procedura este „în curs” în acest caz, în conformitate cu Codul Antidoping Mondial.

Jurnaliștii de la BBC au încercat să explice de ce cazul româncei nu a fost încă soluționat.

„Investigațiile privind testele pozitive sunt adesea un proces complex, cu atât mai mult atunci când un jucător neagă că a luat o substanță cu bună știință. Nu este neobișnuit ca aceste cazuri să dureze câteva luni pentru a fi rezolvate.

În astfel de cazuri, un jucător poate aduce dovezi pentru a infirma sau a atenua testul picat. Acest lucru ar aduce investigații și testări suplimentare de către ITIA, ceea ce duce la prelungirea în continuare a procesului” - BBC.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Reacția lui Patrick Mouratoglou după interviul oferit de Simona Halep în scandalul de dopaj