Lamar Jackson a devenit joi cel mai bine plătit jucător din Liga Profesionistă de Fotbal American (NFL), după ce a semnat un nou contract cu echipa Baltimore Ravens, care îi va aduce în total 260 de milioane de dolari în următorii cinci ani, informează EFE, conform Agerpres.

Lamar Jackson Foto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Lamar Jackson, salariu de 260 de milioane de dolari în următorii cinci ani

Jackson, în vârstă de 26 de ani, va câştiga 52 de milioane de dolari pe sezon la gruparea din Baltimore, depăşindu-l astfel în top-ul salariilor din NFL pe Jalen Hurts, care a parafat pe 17 aprilie un acord cu formaţia Philadelphia Egales în valoare de 255 de milioane de dolari, cu un salariu anual de 51 de milioane de dolari.

„Ne-am pus de acord pentru o prelungire cu cinci ani a contractului cu quarterback-ul Lamar Jackson”, a anunţat Baltimore Ravens pe reţelele de socializare.

Lamar Jackson şi Jalen Hurts sunt urmaţi în ierarhia salariilor din fotbalul american de Aaron Rodgers, noul quarterback al echipei New York Jets, cu 50,3 milioane de dolari pe sezon, şi de Russell Wilson, jucătorul formaţiei Denver Broncos, cu un salariu anual de 49 de milioane de dolari.