Andreea Ana Beatrice a cucerit medalia de aur în cadrul finalei de la Campionatul European de lupte de la Zagreb, categoria 55 kg, după ce a învins-o în finală pe Erika Bognar (Ungaria).

Andreea Ana, lupteFoto: United World Wrestling / Kadir Caliskan / imago sportfotodienst / Profimedia

Andreea Ana a învins-o în finală pe Erika Bognar

Sportiva din România a câștigat medalia de aur la CE de lupte de la Zagreb, după un parcurs de excepție în cadrul acestei competiții.

Andreea Ana a învins-o în sferturi pe azera Elnura Mamadova, iar în semifinale românca a trecut de poloneza Katarzyna Krawczyk.

„Aur! Medalie de aur pentru România și pentru Ana Andreea Beatrice, la Campionatul European Seniori 2023!

Luptătoarea noastră scrie și rescrie pagini de istorie, cucerind al doilea titlu continental consecutiv pentru luptele feminine românești!

S-a cântat imnul României în Arena de la Zagreb pentru Ana Andreea Beatrice, care a învins-o cu 8-0 în finala mare a categoriei 55 kg, pe Erika Bognar (HUN). Cu lacrimi de fericire, cu certitudinea unui viitor de excepție deja confirmat, Ana Andreea Beatrice devine dublă campioană a Europei la Seniori pentru România!

Felicitări, Andreea! Felicitări antrenorilor Nikolai Stoyanov, Adina Popescu, Marin Filip, antrenorului descoperitor Oancea Marian, staff-ului medical, precum și tuturor celor care au contribuit la pregătirea și parcursul ei!” - au postat cei de la Federația Română de Lupte.