La 18 ani, David Popovici este unul dintre sportivii de elită ai României. Legitimat la CS Dinamo București, David Popovici a făcut spectacol la CN de Natație de la Otopeni din acest an, unde a cucerit 6 medalii de aur.

David PopoviciFoto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse / Profimedia

Succes, stabilitate şi siguranţă, valorile în care crede David Popovici

David Popovici a semnat miercuri un parteneriat cu cei de la Raiffeisen Bank, iar sportivul a ținut să precizeze că nu este interesat să știe ce câștiguri are din sport la acest moment.

„Nu ştiu dacă mă credeţi, dar este adevărat, tatăl meu poate să ateste, toţi oamenii care mă ajută pot să ateste. Eu nu vreau să ştiu câţi bani fac. Eu nu vreau să ştiu câţi bani câştig pe lună, nu vreau să ştiu ce bonusuri primesc, ce premii câştig din înot, tocmai pentru că nu vreau să mă influenţeze.

Nu ştiu, odată ce voi şti asta poate mi s-ar urca la cap, poate m-ar face să mă schimb în vreun fel. Tocmai de asta aleg să nu ştiu, dar am oameni de încredere care se ocupă de asta şi pentru că de curând sunt adult şi am crescut va trebui la un moment dat să mă ocupă şi eu de asta.

Dar o iau pas cu pas şi încerc să nu fug de responsabilitatea asta prea mult, pentru că în curând voi fi nevoit să ştiu şi să-mi văd de viaţa de adult.” - a transmis David Popovici.

Totodată, dublul campion european și mondial la probele de 100 și 200 de metri liber a transmis care sunt valorile după care se ghidează în viață, dar și în cariera sa de sportiv.

„Este vorba de nişte valori în care eu cred şi în care de asemenea noul meu partener, Raiffeisen, crede. Este vorba despre succes, stabilitate şi siguranţă. Drumul spre performanţă este unul foarte lung, greu şi am nevoie de sprijin puternic şi real în spatele meu şi în echipa mea.

Asta porneşte de la fani, familie, prieteni, colegi de la şcoală, parteneri şi mă ajută să cresc cât mai mult. Şi de fapt, ceea ce îmi doresc eu cel mai mult, este să inspir cât mai mult. Sunt convins că în noua noastră colaborare, îi voi inspira pe cât mai mulţi prin ceea ce facem să aleagă şi sportul ca un stil de viaţă sănătos şi serios.

Am oameni de încredere care se ocupă, cel puţin la început, de discuţiile, de negocierile şi de eventualele parteneriate, cărora le dau putere pentru a vorbi în numele meu, Eu încerc să-mi găsesc parteneri puternici din câteva domenii cu care să împart aceleaşi principii şi aceleaşi valori şi tocmai de asta se întâmplă foarte rar să am un nou partener, un nou colaborator.

Şi pentru că se întâmplă foarte rar, este extrem de valoros, pentru că noua noastră relaţie este foarte importantă pentru mine.” - a mai adăugat acesta.

David Popovici a mai atins și subiectul legat de bogăție, precizând că banii nu sunt un scop pentru el în viață, dar că aduc liniște.

„Există şi bogăţie de natură financiară, dar nu văd cum m-ar ajuta vreodată real. Consider că bogăţia vine atunci când te simţi bine, când eşti liniştit, când ai un simţ al siguranţei. Cred că banii te ajută atunci când reuşeşti să fii suficient de comod financiar.

Sunt convins că ceea ce depăşeşte un prag poate strica la un moment dat, asta e filosofia mea.”- a încheiat el.