Două meciuri de la Campionatul Mondial de Snooker au fost întrerupte după ce doi activiști ai organizaţiei „Just Stop Oil” au pătruns în Teatrul Crucible (Sheffield).

Protest Just Stop Oil la CM Snooker 2023Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Un protestatar a aruncat cu vopsea pe masa de snooker

La începutul sesiunii de seară, meciul dintre Robert Milkins și Joe Perry a fost întrerupt de un bărbat care s-a urcat pe masă și a aruncat cu vopsea pulbere portocalie pe aceasta.

Meciul a fost suspendat imediat, iar substanța a fost înlăturată cu ajutorul unor aspiratoare.

O femeie a fost împiedicată în timp ce încerca să facă același lucru la masa alăturată, unde jucau Mark Allen și Fan Zhengyi.

„Nu am mai văzut așa ceva la un eveniment de snooker. Este o premieră. Este înspăimântător. Uau! Ne-a luat pe toți prin surprindere și apoi se întâmplă asta. Pentru mine, ca jucător de snooker, mă gândesc imediat: „Poate fi recuperată masa?”. Nu știm ce este pe ea” - Stephen Hendry, de șapte ori campion mondial, în timp ce comenta pentru BBC.

>> Aici poți citi o amplă prezentare a Campionatului Mondial de Snooker.

Protestul a fost revendicat de Just Stop Oil, un grup activist de mediu din Marea Britanie, care militează pentru stoparea producției de combustibili fosili.

„În jurul orei 19:20, doi susținători ai organizației Just Stop Oil au perturbat Campionatul Mondial de Snooker de la Teatrul Crucible din Sheffield, întrerupând jocul. Cei doi au acoperit mesele cu vopsea pulbere portocalie înainte de a fi îndepărtați de securitate și arestați.

Ei cer ca guvernul să oprească imediat toate noile proiecte britanice de combustibili fosili și fac apel la instituțiile sportive din Marea Britanie să se opună politicilor de genocid ale guvernului”, a scris organizația Just Stop Oil pe Twitter.

Sursa video: Eurosport

Citește și: