Julia Ituma, în vârstă de 18 ani, a fost găsită decedată după ce a căzut de la geamul camerei de hotel din Istanbul, unde se afla alături de echipa sa după un meci în semifinalele Ligii Campionilor la volei.

Julia ItumaFoto: Nicholas Russo / Zuma Press / Profimedia

Voleibalista Julia Ituma a căzut de la fereastra camerei de hotel

Echipa italiană Igor Gorgonzola Novara disputase și pierduse cu o zi înainte returul semifinalelor Ligii Campionilor împotriva lui Eczacibasi din Turcia, iar Ituma marcase două puncte, conform Sky Sport.

„Igor Volley anunță cu profundă durere și emoție dispariția prematură a voleibalistei italiene Julia Ituma. Tragedia s-a produs în primele ore ale acestei zile, iar dinamica incidentului este investigată de poliția turcă.

Igor Volley dorește să își exprime condoleanțele și sprijinul la durerea familiei Juliei și a celor dragi. Clubul și toți membrii săi, cu inima zdrobită, vor păstra tăcerea până la rezultatul acestei anchete”, a anunțat clubul Igor Gorgonzola Novara.

Julia Ituma era la primul sezon cu echipa din Novara, după ce părăsise Club Italia. Născută la Milano din părinți nigerieni, jucătoarea de 1,92 cm era considerată una dintre voleibalistele de mare perspectivă, după ce câștigase Europeanul feminin Under 19.