Adam Peaty suferă de tulburări psihice și nu a fost inclus în echipa Marii Britanii pentru Campionatele Mondiale de Nataţie, care vor avea loc în perioada 14-30 iulie în Japonia.

Adam PeatyFoto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Adam Peaty nu va participa la Mondialele de Natație din 2023

„Prioritatea noastră este să-i oferim sprijinul deplin în vederea unei reveniri complete la competiţie”, a anunţat Federaţia Britanică de Nataţie pentru BBC Sport, fără a menţiona o dată în acest sens.

Luna trecută, înotătorul în vârstă de 28 de ani a anunţat că în ultimii ani a fost afectat de probleme de sănătate mintală.

„Sunt obosit, nu sunt eu însumi şi nu-mi mai face plăcere să practic sportul pe care l-am practicat de mai bine de un deceniu”, a spus Peaty după retragerea din campionatele naţionale.

Peaty încă speră să se întoarcă pentru a apăra la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 titlurile sale olimpice câştigate la Tokyo în 2021 la 100 m bras şi ştafeta 4x100 m mixt. De asemenea, a fost încoronat campion olimpic la 100 m bras la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

În luna mai 2022, s-a accidentat la picior la antrenament nu a putut lua startul la Mondialele de la Budapesta în iunie 2022.

El a putut să se întoarcă la timp pentru a participa în august la Jocurile Commonwealth din Birmingham. Acolo a suferit prima înfrângere în opt ani la 100 m bras, terminând doar pe locul patru, înainte de a câştiga la 50 m bras două zile mai târziu, scrie News.ro.