Dalibor Destanovic, antrenorul sârb al echipei de juniori Phoenix Galați, a murit marți în urma unui infarct suferit în timpul partidei cu LPS Focșani. Tehnicianul avea doar 47 de ani.

Minge de baschet Foto: Michael Sullivan/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dalibor Destanovic a murit în timpul partidei cu LPS Focșani

Infarctul ar fi fost suferit de antrenor în timpul primului sfert al meciului, care începuse la ora 16.00. Ambulanţa l-a transportat la Spitalul Judeţean Focşani, însă manevrele de resuscitare au fost inutile, fiind declarat ulterior decesul.

Dalibor Destanovic profesa la Phoenix Galaţi de 7 ani, fiind coordonator al echipelor de juniori.

„Suntem şocaţi şi împietriţi de durere, nedumeriţi şi revoltaţi din cauza veştii care a căzut ca un trăznet: coach Dixon nu mai este printre noi!

Gândurile noastre se îndreaptă spre familia greu încercată, ca de altfel toată familia baschetului gălăţean! Vei rămâne veşnic în inimile noastre, maestre!”, este şi mesajul clubului Phoenix Galaţi.

„Veste extrem de tristă venită de la Focşani, locul de desfăşurare a Turneului final B al Campionatului Naţional U16 masculin: inima antrenorului echipei Phoenix Galaţi, Dalibor Destanovic, a încetat să mai bată în primul sfert al meciului pe care echipa moldavă o disputa cu Ştiinţa Bucureşti.

Pe această cale, Federaţia Română de Baschet îşi exprimă nemăsurata tristeţe pentru dispariţia antrenorului sârb care activa din 2016 în baschetul românesc şi transmite sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi de cel supranumit Dixon”, a transmis şi FR Baschet, într-un mesaj, conform News.ro.