Sportiva din Japonia a cucerit vineri cel de-al doilea titlu mondial consecutiv la individual feminin, în cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Saitama.

Kaori SakamotoFoto: Ryo Aoki/AP/Profimedia

Locul 20 pentru românca Julia Sauter

Sakamoto s-a impus în clasamentul final cu un total de 224,61 puncte, fiind urmată de patinatoarea sud-coreeană Haein Lee (220,94 puncte) şi de belgianca Loena Hendrickx, vicecampioana din 2022, cu 210,42 puncte, conform Agerpres.

Nipona, aflată în frunte după programul scurt, a izbucnit în lacrimi după evoluţia sa de vineri, în programul liber, pe melodia „Elastic Heart”, interpretată de Sia.

În ierarhia programului liber, Lee a fost prima, urmată de Sakamoto şi de o altă reprezentantă a Coreei de Sud, Chaeyeon Kim.

Julia Sauter a ocupat în final locul al 20-lea, cu 165,62 puncte, acelaşi pe care a terminat şi la programul liber. După evoluţia din programul scurt, românca ocupa locul 22.

Sauter, care a încheiat pe 10 la Europenele de anul acesta, a reuşit a doua sa performanţă la Mondiale, după ce anul trecut s-a clasat pe locul 18.

Pentru al doilea an la rând Campionatele Mondiale s-au desfăşurat fără patinatoarele ruse, excluse din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Sursă video: Eurosport