Rapid București nu a prins o zi prea bună în manșa tur a play-off-ului pentru sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin, campioana României fiind învinsă în deplasare, scor 29-24, de Krim Ljubljana.

Rapid Bucuresti, echipa de handbal femininFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fetele antrenate de Kim Rasmussen (venit la echipă în urmă cu doar două săptămâni în locul lui Carlos Viver) au început foarte bine meciul, iar după primul sfert de oră Rapidul conducea cu 10-5.

A fost, din păcate, punctul maxim al partidei pentru campioana României, nivelul de joc arătat după acest moment fiind unul tot mai scăzut.

La pauză s-a intrat cu avantaj de un gol pentru Rapid (13-12), dar a doua repriză a fost una presărată cu erori, atacuri previzibile și multă lipsă de inspirație.

Cel mai mare avantaj al lui Krim a fost de șase goluri (28-22), iar la final tabela a consemnat o victorie importantă pentru gazde, scor 29-24.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Radicevic 8 goluri, Stanko 8, pentru Krim, respectiv Kanor 5, Buceschi 4, Fernandez 4, pentru Rapid.

Partida decisivă (returul) va avea loc la București, în data de 26 martie. Învingătoarea se va califica în sferturi, fază a competiției unde o așteaptă formaţia norvegiană Vipers Kristiansand, campioana en-titre.

De știut:

  • În sferturi este deja calificată CSM București, pentru Cristina Neagu și compania urmând o dublă cu învingătoarea dintre Brest și Team Esbjerg.
  • Partidele din sferturile Ligii Campionilor vor avea loc pe 29/30 aprilie şi 6/7 mai, în timp ce Turneul Final4 se va disputa la Budapesta, pe 3 și 4 iunie 2023.