Federaţia Germană de Scrimă (DFEB) a anunțat joi că renunță la organizarea etapei de Cupă Mondială la floretă feminin, după ce Federația Internațională de Scrimă (FIE) a hotărât reintegrarea sportivilor din Rusia şi Belarus în competiții, informează AFP.

Scrimera din RusiaFoto: Yegor Aleyev / TASS / Profimedia

Germania a renunţat la organizarea unei etape de Cupă Mondială la floretă

Etapa era programată la începutul lunii mai și trebuia să aibă loc la Tauberbischofsheim (centrul Germaniei).

FIE a luat această decizie pe 10 martie, în condiţiile în care perioada de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, va debuta luna viitoare.

Decizia se referă la probe individuale şi pe echipe și va intra în vigoare din aprilie 2023, „sub rezerva eventualelor recomandări/decizii viitoare ale Comitetului Internaţional Olimpic (CIO)'”.

Etapa de la Tauberbischofsheim „trebuia să fie una dintre primele care să aplice această decizie'”, a explicat preşedintele Federaţiei Germane, fosta spadasină Claudia Bokel, vicecampioană olimpică pe echipe în 2004.

DFEB respectă decizia FIE, dar doreşte să „transmită un semnal clar”.

„Ne-am fi dorit un rezultat diferit şi, în opinia noastră, sunt încă multe întrebări deschise cu privire la punerea în aplicare a deciziei, care fac imposibilă desfăşurarea turneului”, a explicat Claudia Bokel.

După Poznan (Polonia), Tauberbischofsheim ar fi trebuit să găzduiască cea de-a doua dintre cele cinci evenimente feminine din cadrul Cupei Mondiale la floretă, contând pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie Agerpres.