Echipa națională de polo masculin a României s-a impus în fața Ucrainei, scor 15-5, în cel de-al treilea meci din cadrul turneului preliminar european de calificare la Cupa Mondială.

Polo masculinFoto: Tibor Illyes / AP / Profimedia

Naționala de polo, victorie contra Ucrainei

În prima partidă a turneului, tricolorii s-au impus cu scorul de 16-2 în faţa Marii Britanii, iar în a doua au cedat, cu 7-9, în faţa liderului Germania, conform News.ro.

România va juca ultimul meci cu Malta, duminică, de la ora 10.00.

Potrivit LEN - European Aquatics, primele două clasate la turneul de la Otopeni se vor califica la turneul european de la Berlin, din luna mai. Germania este calificată automat, ca gazdă. Celelalte calificate vor veni de la turneele similare din Africa, America şi Asia-Oceania.

Abia de la turneul berlinez (1-7 mai), primele două clasate vor ajunge la turneul final al Cupei Mondiale, fosta Ligă Mondială de polo. Turneul final va avea loc la Los Angeles, în perioada 30 iunie - 2 iulie, iar celelalte şase echipe vor veni din prima divizie, care derulează calificări de miercuri, la Zagreb şi Podgorica.

Cupa Mondială este importantă prin prisma faptului că finalistele se vor califica la Campionatul Mondial din 2024 (Doha), de unde patru echipe ajung la Jocurile Olimpice de la Paris.