• ​Unul din primele evenimente de anvergură din sezonul de motorsport 2023, în 11 și 12 martie pe circuitul Motorpark.
  • Newton, companie de software din domeniul jocurilor de noroc, sponsor principal al evenimentului
  • Participare inedită a echipei Q1 Trackracing din Belgia cu trei modele Porsche oferite pentru teste și o experiență de peste 30 de ani în motorsport și training.
  • Organizare profesionistă ce include cronometrare, service, catering, foto service.

În 11 și 12 martie, Omega Motorsport și clubul AT Motorsport vor organiza pe circuitul Motorpark România două zile dedicate testelor automobilelor de stradă dar mai ales celor destinate competițiilor. Vor fi două zile în care piloții și echipele pot testa mașinile cu care vor concura anul acesta în diverse campionate.

Newton Track Days, primul eveniment Omega Motorsport din 2023Foto: Omega Motorsport

Prima zi este dedicată exclusiv mașinilor de competiție care nu vor depăși 15 la număr, fiind organizate două sesiuni de câte patru, respectiv trei ore. A doua zi are prevăzute sesiuni separate de câte o jumătate de oră destinate diferitelor clase de automobile și este dedicată atât piloților cât și pasionaților care își pot testa mașinile sportive de stradă și care doresc să se bucure de circuit într-un cadru organizat.

În ambele zile, o prezență inedită va fi cea a echipei Q1 Trackracing din Belgia care vor pune la dispoziția piloților trei mașini de circuit de ultimă generație: un Porsche 992 GT3 Cup și două Porsche Cayman GT4 Clubsport. Acestea vor putea fi testate de piloții români, alături de instructorii echipei în sesiuni de câte 10 tururi. Alături de cele trei modele Porsche, Omega Motorsport va pune la dispoziția celor care doresc un BMW M235i și un Renault Clio 4 RS Cup.

Zilele Newton la MotorPark România din 11 și 12 martie vor fi organizate după standarde profesioniste de cel mai înalt nivel, cu toate serviciile puse la dispoziția participanților: asistență tehnică, traineri, cronometrare, service de anvelope, catering, servicii foto etc. În același timp toate standardele de siguranță

sunt asigurate de unde set de reguli stricte prezentate în briefing-ul fiecărei zile, de un număr limitat de mașini pe circuit, de arbitrii dedicați și de ambulanța prezentă pe tot parcursul testelor.

Cele doua zile de teste sunt organizate cu sprijinul companiei românești Newton, companie de software din domeniul jocurilor de noroc.

Dragoș Buriu, CEO Newton, care participă la rândul sâu în competiții europene cu un Porsche 992 GT3 CUP, a declarat: “Sunt bucuros că pot să contribui la organizarea unor sesiuni care să apropie motorsportul românesc de cel practicat în țările cu tradiție în competițiile de circuit. Compania pe care o conduc este foarte concentrată pe ideea de performanță și relația cu domeniul motorsportului este strânsă, în acest sens, mai ales la nivel de filosofie.“

De asemenea Dodo Pițigoi, campion național al categoriei I în Campionatul național de viteză în coastă pe un Porsche 911 GT3 Cup și principalul responsabil cu organizarea evenimentului a declarat: “Testele dinaintea sezonului competițional sunt cruciale pentru orice sportiv. Mai mult, ne-am dorit să aducem know-how-ul unei echipe cu multa experiență care să ofere servicii și mașini pe care încă echipele din România nu le pot oferi. Zilele Newton pe circuitul Motorpark vor fi un prilej bun pentru mulți doritori, profesioniști sau nu, să testeze în cele mai bune condiții câteva mașini de competiție de top.”