CS Rapid București a anunțat vineri despărțirea de Carlos Viver, antrenorul care i-a adus sezonul trecut primul titlu de campioană a României după o așteptare de 19 ani.

Carlos ViverFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlos Viver nu mai este antrenorul Rapidului

Viver a venit la Rapid în 2020 și era în paralel și selecționer al naționalei Spaniei.

În acest sezon, Rapid se află pe locul 2 în Liga Națională, la nouă puncte în urma liderului CSM București. În play-off-ul pentru sferturile Ligii Campionilor, gruparea giuleșteană va juca împotriva echipei slovene Krim Ljubljana.

„Sportul este frumos și pentru că de multe ori creează povești. Astăzi se încheie una dintre poveștile sportului. O poveste a handbalului rapidist.

O poveste frumoasă, începută în noiembrie 2020. Atunci, Carlos Viver, proaspăt vicecampion mondial cu naționala Spaniei, a ajuns la Rapid cu gânduri îndrăznețe, deși obiectivul de moment era doar menținerea în Liga Florilor.

În primul sezon nu numai că echipa nu a retrogradat, dar a și încheiat competiția internă pe locul 6, foarte aproape de o nesperată calificare într-o cupă europeană. Cu toții speram ca sezonul următor să ducă, după aproape două decenii, handbalul rapidist într-o competiție europeană.

Obiectivul oficial (locurile 1-4) părea unul îndrăzneț, dar realizabil. Sub comanda lui Carlos, fetele noastre au uluit însă handbalul românesc și au produs minunea; Rapid - campioană națională, după o luptă epuizantă dusă până în ultima etapă.

Ce a urmat...ceva de poveste.

Grupele Ligii Campionilor, cu partide împotriva unora dintre cele mai puternice formații din handbalul mondial. Rapid a impresionat Europa handbalistică, nu doar prin cea mai frumoasă atmosferă din competiție, ci și prin rezultatele senzaționale.

Timp de doi ani și jumătate Carlos Viver a reusit să valorifice energia întregii suflări vișinii, răsplătind încrederea clubului prin performanțe sportive deosebite. Pentru toate aceste performanțe, dar mai ales pentru povestea pe care am scris-o împreună, astăzi îți spunem 'Gracias, senor Carlos! Îți mulțumim!'

Clubul CS Rapid și Carlos Viver au decis de comun acord încetarea colaborării; rămânem însă recunoscători unii altora pentru drumul parcurs împreună!” - CS Rapid pe Facebook.

Kim Rasmussen va fi noul antrenor al Rapidului

Potrivit DigiSport, Kim Rasmussen (50 ani) va fi noul antrenor al echipei CS Rapid, mutarea urmând să fie oficializată în acest weekend.

Fost antrenor la CSM București (2015/16) și Gloria Bistrița (2021/22), Rasmussen e liber de contract de la începutul acestui an, după despărțirea de naționala Coreei de Sud.

Acesta a mai antrenat Polonia, Ungaria, Muntenegru și echipa MKS Lublin.

Alături de CSM București, Rasmussen a câștigat Liga Campionilor, Liga Națională și Cupa României.