​Clubul CS Rapid București a fost sancționat de Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal, după ce fanii giuleșteni au înjurat-o pe Cristina Neagu la meciul pierdut în fața echipei CSM București, scor 31-24, în optimile Cupei României.

Cristina NeaguFoto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Clubul Rapid, amendat cu 8.000 de lei după ce fanii au înjurat-o pe Cristina Neagu

Astfel, gruparea a fost amendată cu 8.000 de lei pentru „scandări jignitoare/obscene”.

„În legătură cu Raportul suplimentar întocmit de observatorul delegat la jocul de Cupa României 'Râureni' - feminin, dintre CSM Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti, din data de 20.02.2023, de la Bucureşti, Comisia stabileşte sancţionarea clubului CS Rapid Bucureşti cu penalitate de 8.000 (opt mii) lei, conform art. 69.4 coroborat cu art 69.2 lit b) pct.1 cu aplicare Art. 34.1 litera k) (recidivă 30.08.2022) din Regulamentul Disciplinar al FRH, data limită de achitare 30.03.2023, pentru scandări jignitoare/obscene a suporterilor proprii”, se arată într-un comunicat de presă al FRH.

>> Rapid, reacție oficială după ce Cristina Neagu a fost înjurată de suporterii giuleșteni

Reacția Cristinei Neagu după ce a fost înjurată de fanii Rapidului

Înjurată de suporteri și în timpul interviului de la finalul partidei, Cristina Neagu a avut o replică dură.

„Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei. Ştiţi foarte bine ce fel de galerie este... În lumea asta, oricine poate fi suporterul oricărei echipe, atât timp cât o faci cu mândrie şi fair-play.

Că eu ţin cu o echipă de fotbal care nu e pe placul lor... Pe mine nu mă interesează ce cred ei. Dacă ei cred că e frumos să vii într-o sală în care sunt atâţia copii şi să adresezi injurii... Repet, asta spune mult despre educaţia şi caracterul lor” - Cristina Neagu, la finalul partidei, citată de News.ro.

FRH a anunțat după meci că vor fi sancționate comportamentele jignitoare, agresive și antisociale prin interdicția persoanelor de a intra în sală și a menționat că vuvuzelele și tobele vor fi interzise la meciurile de handbal. Ulterior, președintele Constantin Din a spus că și clubul CSM București are o parte de vină și a incitat la comportamentul nesportiv al fanilor la adresa Cristinei Neagu.