După un an 2022 de excepție, David Popovici și-a stabilit prioritățile pentru anul 2023, iar sportivul legitimat la CS Dinamo București vrea să se implice și în cazurile sociale.

David PopoviciFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

David Popovici, cel mai bun sportiv român în anul 2022

Dublu campion mondial și european în 2022, sportivul în vârstă de 18 ani a postat vineri seară un mesaj pe contul său oficial de Facebook, prin care a dorit să transmită care sunt obiectivele sale pentru noul an.

„Salutări tuturor,

Consider că în ultimele săptămâni nu am fost foarte clar cu privire la planurile mele de viitor și cred că vă sunt dator cu un răspuns. Îmi voi împărți energia între cele de suflet (familie, prieteni), studii și sport.

Toate trei sunt foarte importante pentru mine, ca să pot crește ca om și să simt că fac ceea ce îmi place, ceea ce mă pasionează, dar și ceea ce trebuie.

Familia e cea mai importantă, creșterea profesională e importantă, iar sportului îi sunt dator cu sinceritate și înțelegere.

Totodată, mă voi implica mai mult în cauze sociale în perioada următoare. Îmi doresc foarte mult să avem succes ca țară și ca oameni, vreau să văd cât mai mulți români fericiți și sănătoși.

Simt nevoia să mă implic mai mult, trebuie să ajutăm România cu povești de succes, dar și cu speranța că fiecare poate reuși și poate trece cu bine peste orice.

Să ne sprijinim unii pe alții, e important.

Ținem aproape!” - a scris David Popovici.

De știut:

  • David Popovici a cucerit în 2022 aurul în probele de 100 m liber şi 200 m liber, atât la Europenele de seniori, cât şi la Mondialele de seniori în bazin olimpic.
  • David Popovici a cucerit 14 medalii la cele cinci mari competiții la care a participat în 2022. Dintre acestea, 11 au fost de aur.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.