Marian Drăgulescu, cel mai titrat gimnast al României, a vorbit deschis despre renta viageră pe care o primește, ca urmare a performanțelor obținute de-a lungul carierei.

Marian DrăgulescuFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„Marocanul” a strâns 31 de medalii, dintre care 3 la Jocurile Olimpice, primește acum puțin peste 16.000 de lei pe lună. Mai exact, 16.635 de lei. Suma, neimpozabilă, este cea maximă și reprezintă 9 salarii minime nete.

„Nu se poate spune că din gimnastică strângi o sumă de bani să poţi să stai acasă. E un mare avantaj pentru noi că avem această rentă când ne retragem din activitate. Cât eşti în activitate, nu beneficiezi de ea.

Rentele sunt publice. Sunt anumite criterii pentru acordarea acestei rente viagere. Se acordă pentru cei care sunt campioni mondiali, europeni, iar la Jocurile Olimpice intră toate medaliile, aur, argint, bronz.

Fiecare medalie are o cotaţie dintr-un salariu mediu brut pe economie. Există un prag, nu poţi trece de el. Pragul este 16.000 de lei. Îţi asigură un trai cel puţin decent”, a spus Marian Drăgulescu.

Citește integral pe GSP.ro