Pugilistul Conor Benn a fost exonerat de acuzaţiile de dopaj, consumul excesiv de ouă fiind o „explicație rezonabilă” în viziunea celor care au anchetat cazul sportivului profesionist.

Conor BennFoto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Pugilistul Conor Benn, depistat pozitiv după ce a mâncat prea multe ouă

Federaţia Internaţională de Box (WBC) a decis să retragă acuzațiile de dopaj în cazul lui Benn, după cum informează AFP.

Un test pozitiv pentru clomifen, un stimulent al fertilităţii feminine, cunoscut pentru creşterea nivelului de testosteron la bărbaţi, a determinat anularea meciului programat în octombrie anul trecut, împotriva rivalului britanic Chris Eubank Jr, transmite News.ro.

În vârstă de 26 de ani, Conor a negat mereu că s-ar fi dopat cu substanța interzisă menționată mai sus.

După ce s-a consultat cu un nutriţionist, WBC a considerat că „nu există nicio dovadă concludentă că Benn a ingerat intenţionat clomifen”.

„Consumul foarte mare de ouă al lui Conor Benn în perioada în care a fost efectuată verificarea este o explicaţie rezonabilă”, au anunțat reprezentanții WBC.

În ciuda acestei decizii, Benn rămâne sub investigaţie de către Agenţia Anti-Doping din Marea Britanie şi Consiliul Britanic de Control al Boxului şi va trebui să plece în altă ţară dacă doreşte să concureze.