Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului în timpul meciului câștigat de CSM București în optimile Cupei României, scor 31-24, iar Federația Română de Handbal a reacționat marți printr-un comunicat postat pe rețelele de socializare.

Cristina NeaguFoto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

FRH va lua măsuri după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului

„Federaţia Română de Handbal susţine încurajarea echipelor favorite în spirit de fair-play, aşa cum se anunţă la începutul fiecărui meci. Persoanele care înţeleg sportivitatea şi rivalitatea în termeni de respect şi civilizaţie promovează pentru generaţiile viitoare o educaţie sănătoasă şi cu efecte sociale benefice.

Comportamentele jignitoare, agresive şi antisociale vor fi sancţionate ferm, conform legilor şi regulamentelor aplicabile. Indiferent de echipa cu care se asociază persoanele care insultă, ameninţă, înjură sau au un comportament lipsit de fair-play în orice formă de manifestare, acestea vor avea interdicţie în sălile unde se joacă handbal, iar cluburile vor răspunde pentru faptele acelor persoane asociate lor.

Excesele care depăşesc limitele de decibeli şi poluarea fonică prin orice mijloace se interzic cu desăvârşire, incluzând vuvuzelele, zgomotele puternice produse de tobe şi alte instrumente utilizate pentru a crea o atmosferă toxică.

Ne delimităm categoric de atacurile împotriva Cristinei Neagu, jucătoare emblematică a handbalului românesc şi condamnăm ferm limbajul jignitor, insultător şi agresiv, pe care dorim să-l eliminăm din sălile unde se joacă handbal” - Constantin Din, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Cristina Neagu nu este afectată de înjurăturile fanilor

Înjurată de suporteri și în timpul interviului de la finalul partidei, Cristina Neagu a avut o replică dură.

„Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei. Ştiţi foarte bine ce fel de galerie este... În lumea asta, oricine poate fi suporterul oricărei echipe, atât timp cât o faci cu mândrie şi fair-play.

Că eu ţin cu o echipă de fotbal care nu e pe placul lor... Pe mine nu mă interesează ce cred ei. Dacă ei că cred că e frumos să vii într-o sală în care sunt atâţia copii şi să adresezi injurii... Repet, asta spune mult despre educaţia şi caracterul lor” - Cristina Neagu, la finalul partidei, citată de News.ro.

Fanii Rapidului justifică înjurăturile la adresa Cristinei Neagu: „Ea a început”

Liviu Ungurean, liderul fanilor Rapidului, a afirmat că atacurile la adresa Cristinei Neagu sunt un răspuns pentru declarațiile făcute de aceasta la finalul sezonului trecut, când jucătoarea CSM-ului l-a acuzat pe Gheorghe Tadici (antrenor HC Zalău) că s-a dat la o parte din calea Rapidului.

„De unde până unde este Cristina Neagu un bun naţional? Nu înţeleg această idee. A făcut ceva special la echipa naţională? A câştigat vreun titlu cu naţionala României şi nu ştiu eu? Tot ce a făcut a făcut pentru ea. Toate trofeele pe care le-a luat le-a luat pentru ea.

Da, este o foarte mare jucătoare, nu contest lucrul ăsta. Dar niciodată galeriei Rapidului nu i se va pune pumnul în gură să scandeze ceea ce simte.

Cristina Neagu a început! Dacă seamănă furtună, va avea furtună. Ea este jucătoarea unui club, fiind plătită din banii mei, de bucureștean. Aceste momente s-ar putea încheia atunci când cei de la CSM vor renunța la tertipurile lor comuniste față de clubul Rapid şi nu numai.

Nu uitaţi ce a declarat Cristina Neagu despre echipa de handbal Rapid, că este o echipă care fură, că e ajutată de arbitri. Iar noi nu acceptăm acest lucru” - Liviu Ungurean, la Orange Sport.