În 1992 familia Glavinov, îndrăgostită nebunește de munte și schi, a decis că este timpul să-și transforme visul în realitate și au fost convinși că îl vor realiza cu multă muncă și perseverență. Fără nicio ezitare și fără aspirații grandioase, fondatorii DIELSPORT au început ceva cu adevărat neașteptat chiar și pentru ei înșiși. Cu două mașini de cusut, cumpărate la mâna a doua, compania își începe călătoria înainte și în sus, care atinge foarte repede înălțimi incredibile. Primele 300 de piese de îmbrăcăminte de schi au prezentat un mare interes pentru clienți și imperceptibil munca DIELSPORT începe să crească rapid.

DielSport pune piciorul în AntarcticaFoto: DielSport

În spatele numelui mărcii se află motivul că fiecare trebuie să fie unic, să fie ei înșiși și tocmai de aceea marca bulgară nu se străduiește pentru masă, cantități uriașe și prețuri incredibil de mici. „Poate fi de modă veche, dar noi ținem să facem totul singuri. Putem adapta fiecare model în funcție de nevoile clientului”, împărtășește cofondatorul Lachezar Glavinov.

1994

Compania salută noul sezon de iarnă cu până la 16 modele noi. După intense căutări și cercetări, în același an a fost dezvoltată o țesătură proprie, pe care au fost imprimate imprimeurile foarte moderne și de actualitate ale designului original.

1996

Anul este 1996, iar locul – adânc în inima Rodopilor, unde DIELSPORT își deschide propria fabrică și continuă să-și facă articole de îmbrăcăminte unice până și în prezent. Ca orice nou început, această aventură este plină de suișuri și coborâșuri, dar aduce și ceva minunat cu sine.

DIELSPORT PE SCENA OLIMPICĂ

1998

DielSport își începe parteneriatul cu Comitetul Olimpic Bulgar (BOC), care continuă mulți ani înainte și aduce multe succese nu numai societății DIELSPORT, ci și olimpienilor care au pariat pe confortul său tocmai în mâinile pricepute ale angajaților fabricii din Rodopi . Începând cu campioana olimpică la biatlon, Ekaterina Dafovska, urcând pe scara succesului purtând îmbrăcăminte marca DIELSPORT, cuvântul în gură despre calitatea înaltă a hainelor și confortul de neînlocuit pe care îl oferă a ajuns la mulți alți sportivi olimpici. În anii următori, peste 25 de medaliați bulgari, inclusiv persoane celebre precum Maria Grozdeva, Milen Dobrev, Evgenia Radanova și alții, își sărută cu mândrie medaliile, recunoscători nu numai pentru munca depusă, ci și pentru alegerea îmbrăcămintei , care au făcut. Toate acestea se datorează materialelor de înaltă calitate folosite la realizarea costumelor sportive, dar și comunicării constante dintre sportivi și principalii oameni ai DIELSPORT. Datorita relatiei stabilite intre ei, campionii primesc imbracamintea pe care si-o doresc, iar aceasta este realizata in special dupa masuratorile si recomandarile lor. Nu în ultimul rând, echipele brandului bulgar sunt apreciate și de jurnaliștii care acoperă evenimentele Jocurilor Olimpice de iarnă și de vară (2000 - XXVII Jocurile Olimpice de vară de la Sydney și 2002 - Jocurile Olimpice de iarnă de la Salt Lake City), care susțin că hainele ies în evidență prin viziunea și funcționalitatea sa pe fundalul tuturor celorlalte țări.

Sursa foto: DielSport

DIELSPORT pune piciorul în Antarctica

2003

DielSport este mândru că face parte din activitatea Institutului Antarctic Bulgar, contribuind la furnizarea de îmbrăcăminte profesională de protecție împotriva frigului pentru toate expedițiile în Antarctica. Dezvoltată după o tehnologie specială, permițând atingerea unui confort și durabilitate maximă în condițiile climatice dure din Antarctica, îmbrăcămintea multistrat nu este doar practică, ci și foarte impresionantă prin viziunea sa. Toți participanții la expediții, care sunt practic convinși de nivelul ridicat de performanță al pantalonilor impermeabili, al îmbrăcămintei exterioare cu material respirabil, vestelor din puf, jachetelor antivânt etc. pregătite pentru ei, se adresează cu recunoștință la DIELSPORT.

Nu întâmplător logo-ul mărcii poartă silueta unei picături – acesta este ceea ce dă senzația de supremație a confortului personal față de frigul extrem pe care îl oferă iarna antarctică. Potrivit celebrului om de știință bulgar Hristo Pimpirev, mulți exploratori polari bulgari au fost forțați să petreacă noaptea în peșteri de gheață, unde să te bazezi nu numai pe propriile tale abilități și calități, ci și pe ceea ce porți, este extrem de important. În faţa unor asemenea provocări se confruntă cu toți cei care pun piciorul pe pământurile înghețate ale Antarcticii și tocmai în spatele acestor oameni DIELSPORT stă ferm, cu multă speranță și inspirație pentru cucerirea de noi vârfuri.

Mai mult de pe scena olimpica

2004 și 2006

Numai la Jocurile Olimpice de vară de la Atena, peste 200 de sportivi, antrenori și oficiali au fost echipați cu îmbrăcăminte și accesorii de la DIELSPORT.

În 2006, în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino - DIELSPORT a fost la apogeu. Comitetul Olimpic Bulgar i-au plăcut atât de mult hainele încât s-a decis ca delegația să defileze la deschidere în costume sport DIELSPORT, și nu în cele oficiale, așa cum era tradițional până atunci.

Puterea de a crește și de a cuceri noi vârfuri

2010 - 2018

Printre toate noile aventuri ale mărcii, munca non-stop din fabrică crește și depășește orice limită. Compania introduce multe sisteme inovatoare pentru producerea de noi modele, precum cea mai modernă tehnologie de imprimare prin sublimare, de exemplu, pentru a satisface nevoile alpiniştilor amatori. Se dovedește că nu fără motiv compania se plasează în TOP 10 al celor mai moderne baze de producție echipate pentru articole de schi sport din lume.

Anul 2010 marchează lansarea programului special de uniforme de echipă DIEL®Sport CUP care vizează dezvoltarea îmbrăcămintei profesionale de iarnă de calitate premium pentru echipele de sporturi de iarnă, cluburile și școlile de schi, echipele de salvare și personalul care lucreazî în aer liber.

În 2018, DIELSPORT a introdus tehnologia de imprimare prin sublimare cea mai contemporană, oferind oportunități nelimitate de a crea modele complet personalizate într-o varietate de stiluri pentru un aspect unic, cu grafică de înaltă rezoluție și logo-uri ale echipelor și ale sponsorilor împletite în design.

Cu toate acestea, pentru a arunca o privire mai atentă la ceea ce face exact hainele DIELSPORT atât de speciale, trebuie să ne adâncim în detalii. Un sistem cu patru straturi format dintr-un strat de bază, interior, mijloc și exterior oferă confort maxim și libertate de neegalat tuturor celor care ating îmbrăcămintea de schi bulgărească. Ideea stratului de bază este de a completa mecanismele naturale ale corpului care servesc la încălzire și răcire, în timp ce stratul interior protejează pielea de umiditate și facilitează evaporarea acesteia. Pe de altă parte, există o protecție în mijloc care servește la păstrarea căldurii corpului la temperaturi extrem de scăzute. Ultimul, dar nu în ultimul rând, este stratul exterior, care este granița dintre „interior” și „exterior” și protejează împotriva oricăror condițiilor meteorologice.

Sursa foto: DielSport

Antarctic Capsule - Cum să fii protejat chiar și în Antarctica

2022

În 2022, s-a născut Antarctic Capsule. Aceasta este o nouă colecție inspirată de nevoile oamenilor de știință din Expediția Antarctica Bulgară, care în fiecare an petrec luni de zile în sudul insulei Livingstone studiind schimbările climatice și impactul uman asupra gheții polare.

Se pare că în spatele DIELSPORT nu se află doar oameni care caută o modalitate de a crește „în sus și în sus”, ci și cei care iubesc muntele și fac tot posibilul să ofere altora această iubire sinceră și adevărată. Și dacă încă nu v-ați convins că multă muncă și inspirație stă la baza oricărei mari acțiuni, puteți oricând să apelați la DIELSPORT și să găsiți singur răspunsul.