​Cutremurul care a avut loc în urmă cu o săptămână în Turcia a mai făcut o victimă în lumea sportului. Clubul Sportiv Universitar din Suceava a anunţat că Cemal Kutahya, fost jucător al echipei și căpitan al naționalei de handbal a Turciei, a fost găsit mort sub dărâmăturile casei sale.

Cemal KutahyaFoto: SCS/Soenar Chamid / AFLO / Profimedia

Cemal Kutahya, fost handbalist la CSU Suceava, a fost găsit mort sub dărâmături

Potrivit impresarului său, au fost găsite şi trupurile băieţelului şi soţiei lui Cemal, care era însărcinată în 5 luni, transmite clubul.

„În cursul zilei de astăzi a fost găsit trupul neînsufleţit al fostului nostru jucător Cemal Kutahya. Acesta a fost prins sub dărâmături după cutremurul care a avut loc în urmă cu o săptămână în Turcia. Potrivit impresarului său, au fost găsite şi trupurile băieţelului şi soţiei lui Cemal, care era însărcinată în 5 luni”, scrie CSU Suceava într-o postare, precizând că decesul sportivului a fost confirmat şi de Federaţia Turcă de Handbal.

„Am aflat cu profundă tristeţe vestea morţii dragului nostru Cemal Kutahya, căpitanul echipei noastre naţionale de handbal masculin, şi a fiului său, Cinar Kutahya, care au rămas sub dărâmăturile casei în care locuiau în Antakya. Condoleanţele noastre! Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a onora numele lui Cemal Kutahya, care ani de zile a reprezentat cu succes ţara noastră la cel mai înalt nivel. Mulţumim, Cemal, pentru tot ce ai făcut pentru ţara noastră. Nu te vom uita” - Federaţia Turcă de Handbal.

În vârstă de 32 de ani, Cemal Kutahya a fost legitimat la CSU Suceava în sezonul 2021-2022.

„După despărţirea de echipa noastră interul dreapta s-a întors în ţara natală, la Hatay SK, grupare care ocupă primul loc în Superliga din Turcia. Suntem onoraţi că te-am cunoscut. Odihneşte-te în pace”, mai scrie CSU Suceava.