​Echipa Kansas City Chiefs a câştigat Super Bowl pentru a doua oară în patru ani şi a treia oară în istoria sa, după ce s-a impus, scor 38-35, în faţa formaţiei Philadelphia Eagles.

Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs)Foto: AARON JOSEFCZYK / UPI / Profimedia

>> VIDEO Anunțul surpriză făcut de Rihanna în timpul show-ului din pauza Super Bowl: Este din nou însărcinată

Kansas City Chiefs a învins pe Philadelphia Eagles și a câștigat Super Bowl 2023

Cei de la Chiefs au reuşit să revină şi să se impună la Super Bowl 57 de la Phoenix, după ce erau conduşi cu 27-21 înainte de ultimul sfert.

În ciuda agravării unei accidentări la gleznă, fundaşul Patrick Mahomes a fost unul dintre artizanii victoriei, alături de antrenorul Andy Reid.

La meci au asistat peste 67 de mii de spectatori.

Mahomes, care a fost desemnat cel mai valoros jucător al sezonului pentru a doua oară săptămâna trecută, a devenit, la 27 de ani, primul jucător din 1999 încoace care a câştigat titlul de MVP, Super Bowl-ul şi MVP Super Bowl în acelaşi sezon.

A fost atât un Super Bowl istoric, cât şi rar. A fost primul Super Bowl în care au fost doi quarteriback de culoare, Mahones şi Jalen Hurts, şi doi fraţi în echipe adverse, şi anume Travis Kelce, la Kansas, şi fratele său mai mare Jason, la Eagles.

A fost prima dată când capul de serie din fiecare conferinţă a ajuns la Super Bowl din 2018 - când Eagles i-au învins pe New England Patriots cu 41-33. Aceasta este finala Super Bowl cu cel mai mare scor de atunci.

Kansas City a mai câştigat Super Bowl în 1970 şi 2020, transmite News.ro.