​Rusul Roman Kostomarov, campion olimpic la patinaj artistic în 2006, a suferit amputaţii la picioare, după o pneumonie severă, informează Reuters, citând Izvestia.

Roman Kostomarov si Tatiana NavkaFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Amputaţii la picioare suferite de Roman Kostomarov

Kostomorov, care a câştigat aurul olimpic la Torino în proba de dans, alături de Tatiana Navka (soția lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului), a fost spitalizat la 10 ianuarie, după ce s-a plâns de o stare de slăbiciune şi de dureri în piept.

El a fost diagnosticat cu sepsis şi pneumonie, a fost internat la terapie intensivă şi conectat la un ventilator.

Maestru emerit al sportului din Rusia și antrenor, Kostomarov (46 ani) a rămas fără laba unui picior şi fără o parte a călcâiului şi degetele de la celălalt picior. De asemenea, el a fost de acord să i se amputeze degetele de la mâini.

„Din păcate, a trebuit să îi amputăm ambele picioare. Operația a decurs fără probleme, în general, organismul este în curs de refacere. Acum există o luptă pentru mâinile sale. Roman este conștient. Starea sa generală se îmbunătățește. Dar el continuă să se afle în unitatea de terapie intensivă sub atenta supraveghere a medicilor”, a declarat o sursa pentru agenția de stat rusă TASS.

Starea bărbatului este în continuare gravă, scrie News.ro.