Constantin Cristinel Iacoban, antrenor de atletism și director al Clubului Sportiv Școlar Dinamo, a fost reținut după ce ar fi agresat sexual mai multe fete pe care le antrena.

Constantin Cristinel IacobanFoto: Captura YouTube / Mol Romania

Constantin Cristinel Iacoban, acuzat că ar fi agresat sexual mai multe fete pe care le antrena

Conform G4Media, antrenorul în vârstă de 59 de ani este acuzat că ar fi agresat sexual o fată în vârstă de 15 ani. Totul s-ar fi petrecut în luna noiembrie a lui 2021. Iacoban o antrena de nouă ani pe respectiva elevă.

Conform sursei citate, sub pretextul că îi efectua un masaj de refacere musculară, Iacoban ar fi abuzat-o pe fată, atingând-o în zona genitală și pe sâni și că ar fi folosit chiar și un vibrator.

În plus, la audieri au participat și alte două fete, ele acuzându-l pe antrenor de același comportament.

Constantin Cristinel Iacoban a fost reținut pentru 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 2-7 ani.

Iacoban este văzut drept unul dintre cei mai buni antrenori de la CSȘ Dinamo, el primind în 2013 premiul „Mentor pentru excelență în Sport și Educație” oferit din partea Sindicatului Național de Sport și Tineret.

Ce spune Parchetul de pe lângă Tribunalul București în legătură cu acest caz

„La data de 08.02.2023, într-o cauză constituită în cursul lunii ianuarie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală comisă asupra unui minor, probele administrate în cauză până în prezent conturând următoarea situaţie de fapt:

În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul săvârșirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol.

Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia.

În data de 08.02.2023, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri - Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.