Britanicul Anthony Joshua, fost campion mondial la categoria grea, a anunţat pe contul său de Twitter că îl va înfrunta pe americanul Jermaine Franklin, la O2 Arena din Londra, pe 1 aprilie.

Anthony JoshuaFoto: ANDREW COULDRIDGE / AFP / Profimedia

Anthony Joshua vs Jermaine Franklin

Joshua (24 de victorii dintre care 22 prin KO, 3 înfrângeri) este pe cale să revină pe ring, după cele două înfrângeri suferite în faţa ucraineanului Oleksandr Usyk.

Fostul campion mondial originar din Watford a discutat mult timp cu Tyson Fury, campion în exerciţiu WBC, pentru a organiza o luptă integral britanică, dar cele două părţi nu au putut ajunge la o înţelegere.

În vârstă de 28 de ani, Franklin (21 de victorii dintre care 14 prin KO, 1 înfrângere) va fi aşadar primul adversar pentru revenirea lui „AJ” la cel mai înalt nivel.

Joshua (33 ani, 1.98 metri și 110 kg) a fost văzut în public în noiembrie, când Franklin a pierdut în faţa lui Dillian Whyte la Wembley Arena din Londra, prima şi până acum singura înfrângere a americanului.

Înainte de înfrângerea lui Joshua în faţa lui Usyk, anul trecut, la Jeddah, au circulat zvonuri că fostul campion olimpic ar putea renunţa la box, scrie News.ro.