Ministrul Tineretului şi Sportului din Turcia a anunțat suspendarea competiţiilor sportive interne „până la noi ordine”, în urma cutremurului devastator din sud-estul ţării, informează AFP.

Cutremur în TurciaFoto: Depo Photos / Abaca Press / Profimedia

Competiţiile sportive suspendate până la noi ordine în Turcia, în urma cutremurului devastator

„Ministrul Tineretului şi Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a anunţat că toate competiţiile sportive naţionale au fost suspendate până la noi ordine, din cauza cutremurului", a scris ministerul într-un comunicat.

Trei partide din etapa a 23-a a Super Lig, campionatul de fotbal al Turciei, urmau să se dispute luni: două la Istanbul şi a treia în estul ţării, pe ţărmul Mării Negre. Acestea au fost amânate pentru o dată neprecizată, conform Federaţiei turce de fotbal.

„Aşa cum a anunţat ministrul Tineretului şi Sportului, competiţiile sportive au fost amânate. Am amânat astfel meciurile ligilor noastre de fotbal”, a subliniat federaţia.

„Ştiţi, eu vin de la Gaziantep (n.r. lângă epicentrul seismului). Cunosc bine regiunea. Ca preşedinte al Federaţiei turce de fotbal, suntem alături de statul şi naţiunea noastră. Astăzi trebuie să acţionăm mai mult ca niciodată în unitate, pentru a ne vindeca împreună rănile”, a spus preşedintele forului fotbalistic turc, Mehmet Buyukeksi.

Pe reţelele de socializare, majoritatea cluburilor de fotbal din Turcia, ale căror profiluri şi bannere sunt acum de culoare neagră, au transmis mesaje de condoleanţe şi de sprijin faţă de victimele dezastrului.

Iniţiative au fost anunţate şi de lumea sportului, precum recoltarea de sânge organizată marţi dimineaţă de Semiluna Roşie pe stadionul echipei Beşiktaş Istanbul.

Celelalte două mari cluburi din Istanbul, Fenerbahce şi Galatasaray, au anunţat că vor organiza colecte de alimente, echipamente, îmbrăcăminte şi truse de igienă destinate zonelor afectate de cutremur. Donaţiile vor fi aduse pe stadioanele celor două cluburi, scrie Agerpres.