CSM Bucureşti, vicecampioana României la handbal feminin, a anunțat că a ajuns la un acord de încetare a contractului, la finalul acestui sezon, cu jucătoarea franceză Kalidiatou Niakate.

Kalidiatou NiakateFoto: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

Kalidiatou Niakate va pleca în vară de la CSM București

„Îi mulţumim lui Kali pentru această perioadă petrecută împreună, îi dorim însănătoşire grabnică şi mult succes în carieră pe mai departe! Kali rămâne tigroaică până în iunie şi sperăm şi ne dorim să o revedem pe teren în finalul acesta de stagiune şi să contribuie la realizarea tuturor obiectivelor clubului”, se arată în comunicatul clubului.

În vârstă de 27 de ani, Niakate a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în noiembrie din cauza unor probleme la cartilagiul unui genunchi.

Interul stânga, campioană europeană, mondială şi olimpică, a venit în vara trecută la CSM, după ce semnase în ianuarie 2022 un contract pe doi ani, scrie Agerpres.

CSM București, mutări importante pentru sezonul următor

CSM a perfectat deja cinci transferuri pentru sezonul viitor: interul dreapta polonez Monika Kobylinska (Brest Bretagne Handball), pivotul norvegian Vilde Mortensen Ingstadt (Team Esbjerg), extrema stângă spaniolă Jennifer Gutierrez Bermejo (CS Rapid Bucureşti), franţuzoaica Laura Flippes (Paris 92), care poate jucat atât ca extremă dreapta, cât şi ca inter dreapta, şi extrema dreapta daneză Trine Oe˜stergaard Jensen (SG BBM Bietigheim).

CSMB a anunţat recent că tânăra extremă dreapta Mihaela Mihai şi-a prelungit contractul cu trei ani, până în 2026, extrema stânga Alexandra Dindiligan a semnat pe încă doi ani, interul stânga norvegian Emilie Hegh Arntzen şi-a prelungit înţelegerea cu încă un an, portarul norvegian Marie Davidsen va continua încă doi ani, iar centrul sloven Elizabeth Omoregie şi-a prelungit înţelegerea şi pentru sezonul viitor.

De asemenea, şi antrenorii Adrian Vasile şi Iulia Curea şi-au prelungit contractele cu clubul, care a transferat-o şi pe coordonatoarea de joc Andreea Rotaru.