Sportul românesc are parte de un nou scandal de dopaj, după ce în octombrie 2022 Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis. Scrimera Maria Boldor a fost depistată pozitiv cu substanța interzisă ostarină.

Maria BoldorFoto: AGERPRES

CSA Steaua a suspendat contractul Mariei Boldor

Proba A a sportivei este pozitivă, lucru confirmat și de Federația Română de Scrimă.

Substanța interzisă se numește ostarină, iar Lucian Bute a fost găsit și el dopat în anul 2016 cu aceeași substanță.

CSA Steaua București, clubul la care activează Maria Boldor, a emis un comunicat prin intermediul căruia a decis suspendarea temporară a contractului acesteia.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua a luat act de decizia Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiță, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A.

Beatrice-Maria Boldor-Boghiță este componenta lotului olimpic de scrimă al României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alți sportivi, care au potențial de calificare la Jocurile Olimpice.

În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A.

Beatrice-Maria Boldor-Boghiță a cerut efectuarea de teste pe eșantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităților de pregătire sportivă, precum și a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părți.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua susține un sport curat, fără dopaj, iar până la soluționarea finală a cazului este alături de sportiva sa.” - se arată în comunicatul oficial al clubului.