CSM București este calificată în sferturile Ligii Campionilor, iar Cristina Neagu a bifat o performanță importantă pentru cariera sa după meciul de la Bietigheim.

Cristina NeaguFoto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Cristina Neagu, a treia handbalistă cu peste 1000 de goluri în Liga Campionilor după Anita Gorbicz și Jovanka Radicevic

Meciul cu Bietigheim a fost cel în care Cristina Neagu a atins cifra de 1000 de goluri înscrise în Liga Campionilor, o performanță de excepție pe care românca a izbutit-o.

Câștigătoare de 4 ori a distincției de cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu a mai stabilit o bornă impresionantă și în urmă cu două luni, la Campionatul European de Handbal.

Neagu a devenit prima jucătoare din istorie care ajunge la 300 de goluri la campionatele europene, așadar, demonstrează că performanța reușită duminică nu a fost întâmplătoare.

Cristina Neagu a debutat pe data de 24 octombrie 2009 în EHF Champions League, pe vremea când evolua pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea. Atunci, românca noastră marca de 4 ori în poarta ibericelor de la Itxako Estella.

„Nu aș fi crezut că ajung la cifrele astea când am început să joc în Champions League, dar iată-ne aici.

Am spus de fiecare dată că nu contează prestațiile individuale, mai degrabă munca echipei din teren, dar, desigur, este incredibil să pot sărbători încă o performanță.

Cariera mi-a fost marcată de accidentări, am pierdut aproape doi ani în 2012 și 2012 din cauza unei accidentări la umăr, am avut dificultăți și după accidentările la genunchi din 2013 și 2019.

Apoi, în 2020, a venit pandemia. Deci, am jucat mai mult sau mai puțin nouă sezoane complete în competiția asta.

Asta face ca performanța aceasta să fie și mai incredibilă, și mai greu de atins, dar, încă o dată, vreau să punctez că succesul echipei contează mai mult decât premiile individuale.

Am multe amintiri din Champions League, am jucat pentru echipe importante în carieră. Însă ce iubesc cel mai mult e că m-am întors chiar mai puternică după fiecare accidentare avută și nu au fost accidentări ușoare.

Au fost vremuri epuizante, însă dacă e să subliniez ceva, atunci e abilitatea de a reveni și să am o formă bună după provocările mari.” - a spus Cristina Neagu pentru eurohandball.com.