Gheorghe Tadici și-a înjurat elevele de la HC Zalău în timpul partidei pierdute în fața celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, în luna decembrie, iar acum fostul selecționer al României și-a aflat pedeapsa.

Gheorghe TadiciFoto: Tor Erik H. Mathiesen / AP / Profimedia

Gheorghe Tadici, amendat cu 2.000 de lei după ce și-a înjurat elevele

Potrivit unui comunicat de presă, Tadici a fost amendat cu 2.000 de lei, marţi, de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal (FRH). Antrenorul a fost sancţionat în urma unei sesizări a secretarului general al Federaţiei, Viorel Mazilu.

„În legătură cu sesizarea secretarului general al FRH, referitoare la incidentul produs, cu ocazia jocului de LN - feminin, din data de 22.12.2022, de la Zalău, dintre echipele HC Zalău şi SCM Râmnicu Vâlcea, de către antrenorul echipei HC Zalău, d-l Gheorghe Tadici, Comisia hotărăşte: sancţionarea antrenorului echipei HC Zalău, d-l Tadici Gheorghe, cu penalitate pecuniară, în cuantum de 2.000 (două mii) lei, termen de achitare 9 februarie 2023, pentru jigniri şi insulte aduse propriilor jucătoare, conform art. 43.2 lit.a) pct. 1 din Regulamentul disciplinar al FRH, sezonul competiţional 2022-2023”, se arată în comunicatul FRH.

Gheorghe Tadici, derapaj verbal la adresa jucătoarelor sale de la HC Zalău

​Partida din runda cu numărul X s-a încheiat cu victoria formației SCM Râmnicu Vâlcea, scor 32-25.

Meciul a oferit noi ieșiri marca Gheorghe Tadici, după cum informează contul de Facebook al Handbal Feminin.

„Îmi vii mâine cu cererea, 50% leafă. F----i gura m--ii să-ți f-- astăzi și mâine”, a spus fostul selecționer al României.

De altfel, Tadici este recunoscut pentru astfel de ieșiri la adresa jucătoarelor pe care le-a pregătit de-a lungul carierei.

Ultimele două au avut loc anul trecut: la meciul de Cupa României dintre HC Zalău și Rapid și la partida din campionatul național dintre Zalău și SCM Râmnicu Vâlcea.

În ambele cazuri, Tadici a primit etape bune de suspendare și amenzi, dar acest lucru nu i-a influențat în vreun fel comportamentul față de elevele sale.

În ierarhie, HC Zalău se află pe locul 12 (dintr-un total de 14 echipe), cu doar 9 puncte.