Andreea Grecu a avut o evoluţie bună la întrecerea din circuitul Cupei Mondiale de monobob, sportiva noastră încheind concursul de la Winterberg aproape de podium, pe locul 6.

Andreea GrecuFoto: Eibner/Memmler / imago sportfotodienst / Profimedia

Andreea Grecu, locul 6 la monobob în cadrul Cupei Mondiale de la Winterberg

La competiția din Germania au luat startul cele mai bune sportive din lume, inclusiv campioana olimpică de la Beijing 2022.

Manşa întâi a costat-o pe Andreea clasarea pe podium, după un start de top 3, Andreea a avut câteva greşeli în partea a doua a traseului şi a terminat a 8-a, cu 1:00.02.

A doua manşă a fost excelentă, al treilea timp de reacţie la start şi al doilea timp de coborâre, 59.80, înaintea campioanei olimpice Kaillie Humphries.

Doar germanca Laura Nolte a fost mai rapidă decât Andreea.

Cu un total de 1:59.82, Andreea a terminat a 6-a în clasamentul competiţiei şi a primit 176 de puncte.

Cealaltă sportivă a României, Georgeta Popescu, campioana olimpică de tineret de la Lausanne 2020, a terminat a 14-a, cu 2:01.75.

Podiumul a fost ocupat de Laura Nolte (Ger), Kaillie Humphries (USA) +0.18, Kim Kalicki (Ger) +0.19, urmate de 4 Lisa Buckwitz (GER) +0.23, 5 Breeana Walker (Aus) +0.26, 6 Andreea Grecu (Rou) +0.28, transmite News.ro.

Sâmbătă are loc şi întrecerea masculină de bob două persoane, echipajul Mihai Tentea- Mihai Păcioianu este la start pentru România.