Meciul dintre Cincinnati Bengals şi Buffalo Bills din NFL (fotbal american) a fost suspendat după ce Damar Hamlin a suferit un stop cardiac și se află în stare critică.

Coechipierii lui Damar Hamlin se roaga pe terenFoto: Joshua A. Bickel / AP / Profimedia

Partida din cea de-a 17-a etapă a sezonului regulat din NFL a avut parte de un eveniment dramatic.

În primul sfert, atunci când Cincinnati conducea cu 7-3, Damar Hamlin, jucătorul celor de la Buffalo, s-a accidentat grav după ce s-a ciocnit cu un adversar în timpul unui placaj.

În vârstă de 24 de ani, Damar a primit îngrijiri medicale pe teren preț de aproape un sfert de oră, în arenă intrând și o ambulanță. Sportivului i s-a aplicat un masaj cardiac.

Potrivit NFL, jucătorul a fost transportat la spital în stare critică. După mai multe minute de incertitudine, meciul a fost suspendat definitiv.

„Veşti despre Damar: semnele vitale au revenit la normal şi ei (personalul medical) l-au sedat în timp ce i-au pus un tub de respiraţie în gât. În prezent fac mai multe teste. Vă vom oferi mai multe informaţii de îndată ce le vom avea"- Jordon Rooney, consilierul de marketing al lui Damar Hamlin, citat de News.ro.

„Damar Hamlin a suferit un stop cardiac. El a fost resuscitat pe teren şi a fost transferat la Centrul Medical UC pentru teste şi tratament. În prezent, este sedat şi considerat în stare critică”, a anunţat şi clubul Buffalo Bills.