David Popovici a avut parte de un an 2022 fantastic, înotătorul român reușind printre altele să doboare mai multe recorduri și să se încoroneze campion european și mondial în probele de 100 și 200 m liber.

David PopoviciFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

David Popovici: Îndoiala și nesiguranța te pot face mai puternic

Marele campion a dorit să împărtășească cu fanii sportului un mesaj la final de an, Popovici precizând că și-a dat seama că este mult mai puternic decât credea și că îndoiala și nesiguranța te pot face mai puternic.

David s-a întors recent din Australia, acolo unde a mai reușit un rezultat important: medalie de argint în proba de 200 m liber de la Campionatele Mondiale în bazin scurt .

„Știu că de cele mai multe ori arăt sau par foarte încrezător, dar participând la Campionatul Mondial în bazin scurt m-am îndoit de mine și de abilitățile mele.

Înainte de a începe, încercam doar să fiu realist cu privire la ceea ce aș putea realiza, știind că nu-mi place să înot în bazin scurt și, de asemenea, că nu sunt atât de bun la asta.

Cu toate acestea, odată ce am început, mi-am dat seama că sunt mult mai puternic decât mi-am imaginat și că totul era doar în capul meu.

Până la urmă, am reușit să bifez un ultim record mondial de juniori la 100 de metri liber și medalia de argint la 200 de metri liber, demonstrându-mi încă o dată că îndoiala și nesiguranța te pot face mai puternic.

Mulțumesc tuturor pentru acest an minunat, acesta a fost modul perfect de a-l încheia” - David Popovici, pe contul personal de Instagram.

De știut:

  • David Popovici a cucerit anul acesta aurul în probele de 100 m liber şi 200 m liber, atât la Europenele de seniori, cât şi la Mondialele de seniori în bazin olimpic.
  • David Popovici a cucerit 14 medalii la cele cinci mari competiții la care a participat în 2022. Dintre acestea, 11 au fost de aur.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

S-ar putea să te intereseze și:

Legendarul Alexander Popov, întrebat dacă ar concura împotriva lui David Popovici - Răspunsul spectaculos oferit de multiplul campion olimpic

Senzaționalul David Popovici, văzut prin ochii fostului recordman la 100m liber: Este înfricoșător câte poate să îmbunătățească