Cristian Tudor Popescu (66 de ani), unul dintre cei mai respectați și apreciați gazetari din presa română, mare pasionat de sport, a dezvăluit la podcastul „Profu' de Sport” ce rol important a avut înotul în dezvoltarea sa fizică.

Cristian Tudor PopescuFoto: GSP.ro

Chiar dacă tenisul e sportul în direcția căruia își îndreaptă cea mai mare atenție, CTP dezvăluie că, în tinerețe, înotul a fost cel care l-a ajutat să-și corecteze deficiențele fizice. Reputatul om de presă mărturisește că petrece în continuare timp în bazin, pe lângă orele pe care le dedică tenisului sau mersului la sala de forță.

„Omul, atunci când a apărut ca specie homo sapiens, știți prin ce s-a caracterizat? Fiind biped, i-a crescut foarte mult capacitatea de a se deplasa pe distanțe lungi și foarte lungi. Ceea ce un patruped nu poate face. Deci omul așa este construit. Dacă nu folosești organismul în fiecare zi ... Eu am un principiu: dacă nu transpiri zilnic, lac de transpirație să fii, înseamnă că sănătatea ta va fi afectată în timp. Iată, eu și la vârsta mea venerabilă fac mișcare în fiecare zi.”, a spus Cristian Tudor Popescu

Citește mai multe pe GSP.ro