Sebastian Coe, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (World Athletics), a vorbit recent despre situația atleților ruși, oficialul precizând că aceștia vor rămâne în continuare excluși de la toate competițiile importante.

Sebastian Coe, presedintele Federatiei Internationale de AtletismFoto: Gregorio Borgia / AP / Profimedia

Sportivii din Rusia și Belarus rămân excluși din toate competițiile importante

Citat de AFP, Coe a precizat că atleții ruși rămân excluși pentru „viitorul apropiat”.

„Pentru mine, nimic nu s-a schimbat. Toţi atleţii, precum şi personalul tehnic - „anturajul”, pentru a utiliza o expresie a CIO - sunt excluşi de la toate evenimentele organizate de World Athletics, pentru viitorul apropiat” - Sebastian Coe.

De altfel, CIO (Comitetul Internațional Olimpic) a retransmis în urmă cu doar câteva zile că nu ia în considerare o ridicare a suspendării sportivilor din Rusia și Belarus, chiar dacă procesul de calificare pentru JO 2024 (de la Paris) va începe odată cu startul anului viitor.

Atleții din Rusia și Belarus au fost excluși din toate competițiile după ce Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina pe 24 februarie în acest an.

În total, vor fi 32 de discipline sportive incluse în programul JO de la Paris din 2024. La competiție sunt așteptați să ia parte peste 10.000 de sportivi din toată lumea.

Războiul din Ucraina, ziua 296. Toate evenimentele de vineri sunt LiveText pe HotNews.ro.