Fostul atlet David Rudisha a scăpat nevătămat, sâmbătă, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit. Kenyanul a cucerit medalia de aur la 800 m la Jocurile Olimpice din 2012 şi 2016.

David RudishaFoto: Soutello/AGIF / Shutterstock Editorial / Profimedia

David Rudisha a scăpat nevătămat dintr-un accident aviatic

În timp ce se întorcea de la „Olimpiadele Maasai”, avionul a fost nevoit să aterizeze în caz de urgenţă şi s-a prăbuşit la sol. Alte cinci persoane se aflau la bord, iar unul dintre pasageri, rănit la coaste, este internat.

David Rudisha (33 de ani) a povestit pentru Daily Nation, un cotidian din Kenya, despre acele câteva minute de frică.

„Totul a fost bine, dar după şapte sau opt minute de zbor, motorul avionului s-a oprit. (Pilotul) a văzut un spaţiu deschis şi a încercat să aterizeze avionul acolo. Dar una dintre aripi a lovit un copac şi avionul a început să se învârtească, înainte de a atinge solul stâncos. Pilotul a făcut o treabă uimitoare menţinând avionul stabil cât mai mult timp posibil” - David Rudisha.

În urmă cu trei ani, Rudisha trecuse printr-o experienţă asemănătoare fiind victima unui accident rutier grav. O anvelopă a vehiculului său a explodat în timp ce se afla pe autostradă şi s-a ciocnit de un autobuz, scrie News.ro.